Ingrediente
Ingrediente folosite la fabricarea produselor Formula Naturala®
Uleiul de argan virgin – obținut prin presare la rece, reputat pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și regenerante, ideal pentru pielea sensibilă și matură, un excelent agent antirid.
Uleiul de avocado – bogat în acizi grași, lecitină, betacaroten, vitamine și diverși steroli, are un excepțional potențial de regenerare cutanată, prevenire și diminuare a ridurilor. Prețiosul ulei de jojoba este prezent în săpunul cu lapte de capră “Jojoba” în cantitate generoasă, el având numeroase proprietăți care îl recomandă pentru îngrijirea părului și anume: antibacterian, antifungic, antiinflamator, antimătreață, reglează producția de sebum, intens hidratant.
Uleiul de cătină – provenit din sursă verificată, are numeroase proprietăți care îl fac deosebit de benefic pentru îngrijirea pielii. Uleiul de cătină conţine peste 190 de nutrienţi şi fitonutrienti, cantităţi generoase de vitamine, minerale, fibre, proteine. Nu numai că e plină de vitamine şi antioxidanţi, dar cătina este şi singura sursă vegetală de acizi graşi omega 3, 6, 9 şi 7. Acesta hidratează pielea, îi menţine elasticitatea şi ajută la regenerarea ei. În plus, este util şi în tratamentul cazurilor de rozacee. Este bun pentru tratarea acneei, datorită proprietăţilor antibacteriene şi antifungice. Uleiul de cătină dezinfecteaza leziunile şi ajutâ la vindecarea cicatricilor de pe faţă şi corp.
Uleiul de cocos – bogat în vitamina E, având proprietăți hidratante și eficient în lupta împotriva radicalilor liberi, conferind în același timp săpunului putere de spumare, acest ulei nu are cum să lipsească din compoziția unui săpun bun.
Uleiul de galbenele (macerat) – recunoscut pentru efectul antiinflamator și reparator al pielii, este folosit pentru calmarea iritațiilor, îngrijirea pielii sensibile, a pielii afectate de roșeață, cuperoză, eczeme sau arsuri solare.
Uleiul de măsline – este recunoscut ca unul dintre cele mai folosite uleiuri în cosmetică având magnifice proprietăți hidratante și hrănitoare.
Uleiul de migdale dulci este unul din cele mai răspândite uleiuri vegetale, bun emolient, delicat, fin, hrănitor și calmant, folosit pentru îngrijirea pielii în general, pentru masaj corporal sau facial, benefic pentru pielea iritată sau sensibilă în particular.
Uleiul de neem – se recomandă pentru tratamentul infecţiilor cutanate bacteriene, fungice, ajută la ameliorarea problemelor dermatologice: acnee, eczeme, psoriazis, herpes, ajută la vindecarea rănilor diverse, negi, erupţii cutanate, piele infectată, căderea părului, mătreaţă, pielea uscată, crăpată sau deteriorată.
Uleiul de ricin – de asemenea nelipsit în săpunurile Formula Naturala®, este ideal pentru fabricarea săpunurilor, pentru că mărește capacitatea de spumare a acestora. Ajută la tratarea diverselor afecțiuni cutanate precum acneea și dermatozele.
Untul de cacao – stimulează producția de colagen, previne apariția ridurilor, calmează iritațiile, estompează cicatricile, previne și estompează vergeturile, hidratează intens pielea.
Untul de mango – obținut prin presarea sâmburelui fructului de Mango și filtrare mecanică, fără solvenți chimici, este bogat în antioxidanți ce ajută la regenerarea pielii și stimularea producției de colagen și a microcirculației sanguine, polifenoli, ca antioxidanți ce ajută la regenerarea pielii și stimulează producția de colagen.
Untul de shea – este obținut din nucile arborelui Shea, fără ajutorul solvenților chimici. Hidratează profund, ameliorează vergeturile, calmează iritațiile și regenerează tegumentul. Dă săpunului un plus de emoliență făcându-l să se comporte precum o cremă bună.
Sucul de aloe vera – calmează iritațiile și inflamația pielii, reduce mâncărimea și înroșirea acesteia. În plus, ajută la vindecare mai rapidă a coșurilor sau a diverselor leziuni ale pielii: tăieturi, arsuri etc. Sucul de aloe vera ajută și la estomparea cicatricilor, indiferent de vechimea lor. Sucul de aloe vera nu doar previne, ci și tratează arsurile solare prin rolul sau în regenerarea celulelor pielii. Ca urmare a substanțelor nutritive conținute și a numeroșilor antioxidanți, vindecarea pielii este accelerată. Aloe vera este folosită în mod tradițional în ayurveda (un străvechi sistem de cunoștințe medicale indiene) pentru tratarea problemelor cronice ale pielii, cum ar fi psoriazis, eczeme sau acnee. Aloe vera conține substanțe care au proprietăți antiinflamatorii și care stimulează formarea de celule noi ale pielii. În acest mod, pielea se vindecă repede și natural. Aloe vera, denumită de egipteni „planta nemuririi”, este cunoscută și astăzi pentru proprietățile ei. De-a lungul istoriei, aceasta a fost folosită pentru a trata nenumărate afecțiuni, de la arsuri, dermatite, ulcer și astm până la diabet, acnee și chiar lepră. Aloe Vera este compusă în proporție de 95% din apă, dar celelalte 5 procente conțin un nivel foarte mare de enzime benefice. Planta are peste 200 de compuși bioactivi: minerale, enzime, vitamine, aminoacizi, care stimulează absorbția de nutrienți în corp. Ea mai conține și un nivel ridicat de calciu, fier, zinc, magneziu, cupru și potasiu.
Sucul de morcovi – este recunoscut pentru proprietățile curative și protecția pe care o oferă pielii. Fiind cel mai întins organ al corpului, pielea este prima barieră în calea factorilor de risc din mediul înconjurator. De aceea, pentru a încetini procesul de îmbătrânire trebuie să ne asigurăm că pielea noastră este perfect hidratată, consumând sucuri proaspete naturale și multă apă. Substanțele nutritive din sucul de morcovi au proprietatea de a reduce fotosensibilitatea, protejând pielea de acțiunea nocivă a razelor solare. Tratează dermatita, eczema, iritațiile și ridurile. Are o acțiune antiinflamatoare, revitalizează și tonifiază pielea. Experții susțin că sucul de morcovi este folosit în tratamentul dermatitelor, a eczemelor, a iritațiilor și ridurilor cauzate de acțiunea radicalilor liberi. De asemenea, accelerează vindecarea juliturilor și a tăieturilor ușoare. Betacarotenul face minuni.
Laptele de capră – conține o mulțime de nutrienți, grăsimi, proteine care aduc beneficii pielii. Beneficiile aduse de laptele de capră sunt simțite cel mai bine de persoanele care sufera de diverse afecțiuni ale pielii. El poate fi de asemenea folosit de cei care doar vor sa mențină o piele tânără și sănătoasă.
Beneficiile pe care le aduce săpunul cu lapte de capră sunt urmatoarele:
- Așa cum știți, PH-ullaptelui de capră este cel mai apropiat, dacă nu chiar similar cu cel al laptelui uman, de aceea este atât de eficient în protejarea epidermei de invazia zilnică cu bacterii și chimicale.
- Hidratarea. Un săpun cu lapte de capră este cu mult mai hidratant decât orice alt sapun natural, tocmai datorită laptelui de capră. Cu cât laptele de capră este mai prezent în sapun și cu cât procentul de grăsime este mai ridicat, cu atât este mai hidratant săpunul. Menținerea unei hidratări corespunzătoare a pielii pe tot parcursul zilei este un factor covârșitor pentru menținerea tinereții acesteia. Deshidratarea duce la îmbătrânirea precoce a pielii, tenul uscat fiind cel mai predispus la riduri.
- Piele sensibilă. Ca orice săpun natural, săpunul cu lapte de capră este recomandat persoanelor cu piele sensibilă. Laptele de capră însă, cu proprietățile lui deosebite, aduce un plus de beneficii săpunurilor naturale, oricum benefice.
- Acneea. Proteinele din laptele de capră ucid pur și simplu bacteriile care cauzează acneea.
- Exfoliere delicată. Săpunul cu lapte de capră exfoliază pielea delicat, înlatură ușor celulele moarte, datorită acizilor prezenți în lapte.
- Eczema. Poate cel mai important dintre beneficiile săpunului cu lapte de capră este acesta, reducerea, chiar eliminarea eczemelor, mâncărimilor, iritațiilor, dermatitelor. Responsabili pentru asta sunt nutrienții din laptele de capră.
În toate săpunurile cu lapte de capră produse de Formula Naturala®, apa a fost înlocuită în totalitate cu lapte de capră crud și integral.
Argila verde – combate mătreața și echilibrează producerea sebumului.
Argila galbenă – are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, regenerante, astrigente, remineralizante, antioxidante.
Cacao neagră – cacaoa este foarte bună pentru tratarea problemelor tenului. Expunerea constantă la soare provoacă pigmentarea pielii, pete întunecate și în final degradează pielea. Bogatul conținut în flavanol pe care îl are cacaoa ajută la prevenirea îmbătrânirii premature, înmoaie pielea aspră și este mai eficient în fața radiațiilor ultraviolete decât orice cremă cu factor de protecție. Unele studii au demonstrat și faptul că, este posibil, ca această plantă să aibă proprietăți anticancerigene, să prevină apariția cancerului de piele.
Cărbunele vegetal activ – de origine vegetală (nuca de cocos) este un excelent depurifiant și detoxifiant.
Mierea de albine – este un excelent ingredient pentru îngrijirea pielii mature, uscate. Mierea asigură hidratare şi catifelare pielii uscate şi poate trata numeroase afecţiuni dermatologice.
Uleiul esențial de lavandă – un reputat regenerator celular și reparator cutanat, cicatrizant, ajută la refacerea pielii rănite, afectate de eczeme, urticarii, psoriazis, acnee, calmant cutanat, liniștește pielea rănită, înroșită, arsă de soare sau înțepată de insecte.
Uleiul esențial de litsea cubeba (verbină) – cu o aromă citric-florală, cunoscut și sub denumirea de verbină exotică, acest ulei esențial este recunoscut în aromaterapie pentru proprietățile sale calmante, de combatere a stărilor de neliniște, insomnie și de stimulare a apetitului. În cosmetică, este recomandat pentru îngrijirea tenului gras, acneic și pentru tratarea micozelor cutanate.
Uleiul esențial de lemongrass – activează circulația sanguină, combate celulita, tonifică țesuturile și are efect calmant și antiinflamator. Acest ulei este și un bun repelent pentru insecte, având un parfum agreabil, fresh, de citrice. De asemenea reglează transpirația excesivaă.
Uleiul esențial de mentă – inhibă secreția de sebum, prevenind apariția coșurilor, iar proprietățile sale antiinflamatoare vor trata coșurile deja apărute.
Uleiul esențial de rozmarin – regenerant al pielii și tonifiant pentru scalp, este în același timp un reputat ulei antibacterian și antifungic.
Uleiul esențial de tămâie – este tonifiant pentru piele, având în același timp proprietăți antiinflamatoare și astringente. Este un ulei cu efect de reîntinerire asupra pielii, putând fi utilizat în băi, masaj sau candele. Cea mai importantă acțiune a uleiului de tămâie este cea asupra sistemului nervos. Are un efect calmant, care aduce o stare de confort, dar în același timp este înviorator și energizant. Uleiul esențial de tămâie se extrage prin distilare din rășină de tămaie, fiind extrem de apreciat în medicină, cosmetică și parfumerie. Tămâia are o aroma lemnoasă, picantă și exotică și se folosește pentru inhalații, fumigații, aromaterapie, sub formă de infuzie sau luată pur și simplu ca supliment alimentar. Folosită de secole în medicina ayurvedica, tămâia oferă certe beneficii pentru sănătate, de la ameliorarea artritei, reducerea simptomelor astmului bronșic, până la vindecarea anumitor tipuri de cancer. De asemenea, despre tămâie se spune că ar reduce stresul și anxietatea, că previne apariția diabetului, previne bolile de inima și sporește fertilitatea. În mod cert tămâia, atunci când este folosită în produsele cosmetice și de îngrijire personală oferă beneficii pe care poate niciun alt ingredient natural nu le oferă. Dintre aceste beneficii enumerăm: cicatrizant și regenerator al pielii, antirid, antivergeturi, tonic, astringent, puternic antibacteriană, antiacneic.
Uleiul esențial de tea tree (arbore de ceai) – Foarte util în lupta împotriva bacteriilor, ciupercilor și virușilor, prin urmare, este recomandat pentru prevenirea sau tratarea mătreții, dermatitei și altor probleme ale scalpului. Uleiul esențial de tea tree deblochează porii înfundați care pot fi blocați din cauza utilizării regulate de șampoane și alte produse de păr care conțin materiale de umplutură și polimeri; totodată ajută în eliminarea de piele moartă, astfel părul crește mai repede. Acest minunat ulei esențial face ca părul să fie strălucitor și sănătos.
Uleiul esențial de vanilie – pe lângă aroma gurmandă și exotică, uleiul esențial de vanilie are următoarele proprietăți: antiinflamator, regenerant, calmant, afrodisiac, antirid, antioxidant.
Uleiul esențial de ylang-ylang – revitalizează și conferă strălucire părului.
Acidul hialuronic din sursă vegetală – ajută la crearea unui film protector la suprafața pielii, împiedică deshidratarea pielii și are efect de lifting imediat.
Apa de albastrele – obținută prin distilarea cu abur a florilor de albăstrele este apreciată pentru efectul de calmare a ochilor iritați, atenuează umflăturile și oboseala ochilor, liniștește pielea iritată. Tonifiază țesutul cutanat, este ușor astringentă și decongestionantă.
Coenzima Q10 – un activ cosmetic antioxidant forte, antiradicalar, recunoscut pentru protecția deosebită pe care o conferă pielii împotriva îmbătrânirii premature. Limitează degradarea colagenului pielii și contribuie la reducerea profunzimii ridurilor.
Colagenul vegetal – apreciat pentru efectul de netezire și protecție cutanată, conferind suplețe și elasticitate pielii, sporindu-i fermitatea. Contribuie la menținerea hidratării optime și încetinește apariția ridurilor.
Dermofiller – conceput pentru a imita rezultatele tratamentelor de lipofilling și lifting, este un activ cosmetic proiectat pentru reducerea semnelor îmbătrânirii structurale și densificarea pielii. Are în vizor pliurile nasolabiale, cearcănele adânci, pielea care atârnă.
Extractul de rodie – bogat în acid punicic, reputat pentru proprietățile sale antiinflamatoare și calmante, având efecte benefice pentru pielea sensibilă, iritată. Acidul punicic împreună cu alți acizi polinesaturați, fitosteroli, polifenoli și flavonoizi, cu rol antioxidant și regenerant, fac din extractul de rodie un activ antirid natural excepțional.
Proteina de mătase – este foarte bine absorbită de piele, îmbunătățind nivelui de hidratare și suplețea acesteia. Pielea se simte mătăsoasă la atingere.
Pentru a afla mai multe, nu uita să te abonezi la blog.